Breu resúm històric

Estàndar FCI núm. 65 Bichón Maltés

Concursos de bellessa

El seu nom no significa que sigui originari de l'illa de Malta, ja que l'adjectiu "maltés" prové del vocable smitic "màlat" que vol dir refugi o port; aquesta arrel semítica es troba en tota una sèrie de noms de llocs marítims, com per exemple en el nom de l'illa adriàtica de Meléda, a la ciutat siciliana de Melita i justament també en el de l'illa de Malta.
Els avantpassats d'aquest petit gos vivien en els ports de les ciutats marítimes del Mediterrani, on combatien amb les rates i els ratolins que "pululaven" per les botigues portuàries i a les bodegues dels baixells. A la seva nomenclatura dels gossos de l'època, Aristóteles (384-322 AC) ja esmenta una raça de petits gossos als quals atribueix en llatí el nom de "canes melitenses".zbr> Aquest gos era conegut a l'antiga Roma com a companyi preferit de les matrones, vàren ésser lloats per Estrabón, poeta llatí del segle primer. El Bichón Maltés apareix en representacions de nombrosos pintors del Renaixement, on se veu als salons de l'època acompanyant a les boniques dames d'aquell temps.
Classificació FCI:Grup 9 gossos de companyia, secció 1, bichons i gossos de races semblants, sense prova de treball.
D'aparença petita i cos allargat. Està cobert de cabell molt llarg i blanc. És molt elegant i porta el cap de forma altiva i distingida.
Cap: El front no ha de semblar quadrat, ja que l'ara anterior s'enllaça amb les cares laterals en una sèrie de corbes. La canya nasal és rectilínia, amb els solcs ben marcats a la seva part central.
Llavis: Vistos de front, el llavi superior ha de formar un arc molt obert en el lloc on s'uneix. No és molt elevat, i així la comissura no és visible. El llavi superior s'adapta perfectament a l'inferior, de tal forma que el perfil interior del morro està definit per la mandíbula. Les vores dels llavis són estrictament negres.
Mandíbules: Normalment desenvolupades i d'aparença prima, estan perfectament ajustades. La mandíbula, les branques de la qual son rectilínies no és ni prominent ni fugida en la part anterior.
Dents: Els arcs estan perfectament ajustats i els incisius tenen articulació en tisora. Les dents son blanques, la dentadura està ben desenvolupada i complerta.
Ulls:Oberts, d'expressió alerta, més grans del noral; l'obertura de les parpelles s'assembla a un cercle. Les parpelles estan ben enganxat al globus ocular, que no és cap endins, més bé sobresortit. Els ulls estan situats sobre un mateix plànol quasi frontal, són de color ocre fosc i les voreres de les parpelles son negres. Vistos de front, l'escleròtica no ha de ser visible.
Orelles: Són de forma quasi triangular, l'ample representa al voltant d'1/3 de la seva llargada. Estan implantades alt, per damunt de l'arc cigomàtic. Són poc erectes, penjants i toquen les cares laterals del crani.
Coll: Tot i que està cobert de abundant pèl, la demarcació amb el clatell és ben visible. El perfil superior és arquejat. La seva llargada representa més o menys la meitat de l'alçada de creu. És erecte i la pell no és flàcida.
Cos: La seva longitut desde la punta de l'espatlla fins la punta del glúti, sobrepassa en un 38% l'alçada de la creu.
Línia superior: És rectilínia fins l'implantació de la cua Creu: Sobresurt lleument de la línia de l'esquena, La seva seva longitud, mesurada des de la punta de l'espatlla fins a la punta del gluti, sobrepassa en un 38% l'altura a la creu.
• Línia superior: És rectilínia fins a la implantació de la cua.
• Creu: Sobresurt lleument de la línia de l'esquena.
• Esquena: La seva longitud comprèn al voltant de 65% de l'altura a la creu.
• Grupa: Al perllongament de la línia dorsolumbar, la gropa és ben ampla i llarga, la seva obliqüitat és de 10 ° sota l'horitzontal.
• Pit: El tòrax és ampli i descendeix més avall de la línia dels colzes, les costelles no són massa cenyides. El perímetre toràcic sobrepassa en 2/3 l'altura a la creu. La regió de l'estèrnum és ben allargada.
Cua: Està situada en la prolongació de la grupa, és gruixuda a l'arrel i fina a la punta. La seva longitud correspon al 60% de l'alçada a la creu. Forma una sola corba gran la punta cau entre les anques tocant la gropa. Es tolera la cua que es doblega sobre un costat del cos.
extremitats Membres anteriors
Considerats en conjunt, estan ben aplicats al cos i estan ben aplomats
• Escàpula: La seva longitud representa 1/3 de l'altura a la creu i la seva obliqüitat sota l'horitzontal és de 60 a 65 graus. En relació amb el pla mitjà del cos, s'aproxima a la vertical.
• Braç: És més llarg que l'espatlla, comprèn entre 40 a 45% de l'alçada a la creu, la seva obliqüitat sota l'horitzontal és de 70%. Està ben aplicat al cos en els seus dos terços superiors i la seva direcció longitudinal és gairebé paral · lela al pla mitjà del cos.
• Colzes: Són paral · lels al pla mitjà del cos.
• Avantbraç: És prim i presenta poc múscul observable, però els ossos són més aviat robusts en relació amb la mida de la raça. És menys llarg que el braç i mesura 33% de l'altura a la creu. La seva alçada, mesurada des del terra fins a la punta del colze, comprèn al voltant del 55% de l'altura a la creu.
• Carp: Es troba en l'eix vertical de l'avantbraç; té gran mobilitat, no presenta nudosidades i està cobert per una pell fina.
• Metacarp: Posseeix les mateixes característiques del carp i, per la seva poca longitud, és vertical.
• Peu anterior: És arrodonit, amb dits ben junts i arquejats, la coixinet central i els coixinets digitals són negres, les ungles són també negres, o almenys d'un color fosc.
. Membres posteriors
Vist a conjunto, presentin ossos robustos i són paral · lels entre si. Vistos des de l'Darrere, són verticals des de la punta del gluti Fins a terra.
• Cuixa: Els Seus ossos són robustos i la Seva Vora posterior és convex. És Troba paral · lel al pla mitjà del cos, la Seva Adreça de Dalt a baix i des de l'Darrere cap al front és una mica obliqua AMB relació qualit a la vertical. La Seva longitud dalt a prop del 40% de l'Alçada a la creu i la Seva amplitud és una mica inferior a la Seva longitud.
• llit: La estriat és Poc visible, la Seva obliqüitat sota l'horitzontal és de 55 °. El llit és lleument Més llarga que la cuixa.
• Garró: El su angle anterior és de 140 °.
• Metatars: La distància des de l'terra Fins a la punta de l'articulacions tibiotarsiana és lleument superior a 1/3 de l'altura a la creu. La Seva longitud corresponent a l'alçada de la sofraja. El metatars presenta un Aplom perfecte.
• Peu posterior: És arrodonit com l'anterior i posseeix els mateixes caràcterístiques.
Moviment
Uniforme, fregant el sòl, executat amb soltesa, durant el trot les petjades són curtes i ràpides.
Pell
Està ben enganxada a tot el cos; presenta taques fosques i de color vermell vi especialment sobre l'esquena. La vora de les parpelles, la tercera parpella i la vora dels llavis són negres.
pelatge
Pèl
És espès, brillant, brillant, de textura sedosa, caient fins a terra. És molt llarg sobre tot el cos i recte sense rastre d'ondulacions o rínxols. Ha sobrepassar en longitud l'altura a la creu i caure densament fins a terra com una capa ben col · locada sobre el tronc, del qual segueix la configuració sense obrir-se, ni formar flocs. S'admeten els flocs sobre les extremitats anteriors, des del colze fins al peu, i sobre les extremitats posteriors, des del genoll fins al peu. No hi ha capa interna de pèls. Al cap el pèl és molt llarg, tant sobre el musell, on es barreja amb el de la barba, com sobre el crani, on cau fins barrejar-se amb el de les orelles. El pèl de la cua cau d'un sol costat del cos, és a dir sobre el flanc i sobre la cuixa, i és tan llarg que arriba fins a la sofraja.
Color
Blanc pur. S'admet l'ivori pàl · lid. Els tons taronja pàl · lid són admesos amb la condició que donin la impressió de ser taques. Això, però, no és desitjable i constitueix una imperfecció.
Grandària i pes
Altura a la creu
• Mascles: De 21 a 25 cm.
• Femelles: De 20 a 23 cm.
Pes
De 3 a 4 kg.
Faltes
Qualsevol desviació dels criteris abans esmentats es considera com a falta i la gravetat d'aquesta es considera al grau de la desviació estàndard.
• Estrabisme bilateral.
• Longitud del tronc, que sobrepassi de 43% de l'alçada a la creu.
Faltes serioses
• Canya nasal visiblement voluminosa.
• Prognatisme inferior accentuat, si altera l'aspecte exterior del musell.
• Mida superior als 26 cm, i inferior als 19 cm en els mascles, i superior als 25 cm, i inferior als 18 cm en les femelles.
Faltes eliminatòries
• Divergència o convergència accentuada dels eixos craniofacials.
• Despigmentació total de la tòfona, o tòfona d'un altre color que no sigui el negre.
• Prognatisme superior.
• Ulls gazeos.
• Despigmentació total de les parpelles.
• Anurismo; braquiurismo, tant congènit, com artificial.
• Cabells arrissats.
• Qualsevol altre color que no sigui el blanc, amb excepció de l'ivori pàl · lid.
• Taques de diferents colors, sense importar la seva extensió.
Nota: Els mascles han de tenir dos testicles d'aparença normal completament descendits en l'escrot.
Les qualificacions que es poden atorgar són:
Excel · lent
La qualificació d'Excel · lent es pot atorgar a aquells exemplars que el tipus respongui a l'estàndard ideal de raça o varietat i que siguin presentats en perfectes condicions. Han de tenir estructura harmònica, bon moviment i caràcter equilibrat. Les seves qualitats han de prevaler sobre els seus possibles petites imperfeccions.
La qualificació d'Excel · lent no pot ser atorgada a gossos menors de nou mesos.
Aquesta qualificació es pot atorgar en les Classes de Joves, Veterans, Intermitja, Oberta, Treball i Campions.
molt Bé
Es qualificaran com Molt Bons els gossos que el tipus i característiques generals s'ajustin a l'estàndard de la raça, que siguin equilibrats en les seves proporcions i que estiguin en correctes condicions. Poden tolerar algunes faltes menors, però cap de naturalesa morfològica ni de temperament.
És la màxima qualificació que es pot atorgar en Classe de Cadells.

Serà atribuït als exemplars que tinguen les característiques de la raça, però que presentin faltes o deficiències.
suficient Per als exemplars que, encara ajustant-se al "tipus", no tenen les característiques, qualitats i condició física desitjables, segons l'estàndard.
Insuficient
Serà per als exemplars que presenten algun defecte descalificatorio, segons l'estàndard de la raça, o que mostrin una conducta agressiva envers les persones o altres gossos, el que es farà constar explícitament en carnet de jutge. Aquesta qualificació també s'atorgarà als gossos que presentin alguna característica exagerada de la raça, que pugui afectar la seva salut.
Sense Qualificar / No pot ser jutjat
S'atorgarà aquesta avaluació als gossos que no puguin rebre una de les qualificacions abans esmentades, perquè la seva actitud reiterada en el ring faci impossible avaluar el moviment, la correcció de la dentadura, l'anatomia, l'estructura, els testicles o qualsevol altra característica de la raça, el que es farà constar explícitament en el carnet de jutge. S'inclou també en aquest apartat als gossos que presentin coixesa evident, fortuïta o no, en el ring.
Els quatre primers gossos de cada classe han de ser classificats sempre que hagin rebut, almenys, la qualificació d'Excel · lent o de Molt Bé si es tracta de la Classe Cadells

Diseño Web por JVelazquez
Alojado en JucarWeb Hosting